KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Evrensekiz İlkokulu

Nis

Cumhuriyetin 100. Yılında düzenlenen ‘Cumhuriyet, Güvenlik ve Jandarma’ temalı resim yarışmasında Türkiye 2. si olarak okulumuza büyük gurur yaşatan öğrencimiz Cemre KULAKSIZ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesinde düzenlenen ödül törenine katıldı. Desteğini her daim yanımızda hissettiğimiz İl Milli Eğitim Müdürümüz Hilal Liliyar ÖZEFSUN’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cihan ERDEM’e şükranlarımızı sunarız.

Nis

4/A Sınıfı öğrencimiz Cemre KULAKSIZ 'Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu' konulu resim yarışmasında Türkiye 3. sü, '23 Nisan' konulu resim yarışmasında Kırklareli il birincisi oldu. Öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Nis

Evrensekiz İlk/Ortaokulu Müdürü Volkan KÖKSAL , Evrensekiz Belediye Başkanı Birol ÖZBEY’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunup okulumuz adına görevinde başarılar diledi.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan DİYALEKT ve DİYALEKT KİDS, her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak üzere tasarlanmış web ve mobil tabanlı bir yabancı dil öğrenme platformudur. Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar İngilizce öğrenimini ücretsiz bir şekilde sağlayan DİYALEKT ve DİYALEKT KIDS’e tüm vatandaşlarımız EBA ya da e-Devlet şifresiyle erişebilir.

İngilizce öğrenme uygulamaları, okulumuz ingilizce öğretmenleri tarafından öğrencilerimize bilgilendirici video ve afişlerle duyuruldu..

Mrt

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale'yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız minnetle, saygıyla anıyoruz.
   Okul programımız, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 4/A Sınıf Öğretmeni Serkan TOSUN yaptı.18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi ile alakalı şarkı ve şiirler okundu. Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sevda KOÇ tarihimizle ilgili önemli bilgiler verdiği söyleşi gerçekleştirdi.

Programımızı hazırlayan Betül KANBAZ öğretmenimize ve programda emeği olan bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize, programımızı izlemeye gelen velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Programımız İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından ortaokul öğrencilerimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını canlandırdı. Programımız oratoryo gösterisi ve şiirlerle devam etti. İlçemizde yapılan İstiklal Marşı yarışmasında Evrensekiz Ortaokulu'nu temsil eden Anıl ARDA ve Evrensekiz İlkokulu'nu temsil eden Esma AYDOĞDU programımızın sonunda İstiklal Marşımızı bizlere tekrar okudular. Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etmiş olup, ülkemizde de 1984 yılından itibaren her yıl çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.   Sevgiyi, özveriyi, üretkenliği ve asaleti temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Kadınlarımızın geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin başarısında anahtar bir rol oynamaktadır. Onların, her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sağlaması ve hayatın her alanında etkin bir şekilde rol almaları medeni ve  gelişmiş bir toplumun en önemli göstergesidir.Okulumuzda bulunan kadın öğretmenlerimizin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde 7 Mart 2024 Çarşamba günü okulumuzda deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı. İlk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandı. Tatbikat sonrasında öğrencilerde deprem bilincini geliştirmek amacıyla deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği tekrar anlatıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında 2/A, 3/A, 4/A sınıfları atasözü ve deyimleri resimlerle anlatma çalışmaları yaptılar ve pano oluşturdular. Öğrencilerimize ve onların eğlenerek öğrenmelerini sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Değerler Eğitimi Anasınıfı'mızın düzenlediği sinema etkinliği ailelerimizin de yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.Bu etkinliğimizde de bizlere destek veren Evrensekiz Belediye Başkanımız Sn. Mustafa NALBANT'a teşekkür ederiz.

Ock

Yağmur yağdığından çamur olan yer yer yoğun su birikintilerinin oluştuğu okul bahçemiz dökülen 250 metre kü beton sayesinde artık çok daha kullanışlı hale gelmiştir. Yaklaşık maliyeti 750 bin Türk Lirasını bulan bu büyük meblağ duyarlı vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşların el ele vermesi sonucu kısa sürede toparlanmış olup; başta Belediye Başkanımız Mustafa NALBANT, Köknar Kağıt AŞ., Muhtarımız Caner GÜNDAĞ, Okul Aile Birliği Başkanımız Rasim ÖZKAN, Başak Yardımcımız Sancar KULAKSIZ, Emre GÜLDERE, Kolin Firması, Yakup EKŞİOĞLU, Al-Un Sanayi AŞ., Hüseyin DERE, Teknika Kalıp Sanayi Ticaret AŞ., Süleyman YİĞİT, Üç-El Değirmencilik Tic. AŞ., Recep ÇETİN, Recep KOCAMIŞ, Zafer ERGİN (Ünlü Tiyatro Sanatçısı), Belediye çalışanlarımız ve ismini yazmayı gözümüzden kaçırdığımız tüm Evrensekiz Halkına öğrencilerimiz adına teşekkürler.

Ock

Okulumuz 4/A sınıfı öğrencisi Cemre KULAKSIZ, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "En İyi Slogan" yarışmasında İlçe ve İl birincisi olarak ödülünü İl Milli Eğitim Müdürümüz Hilal Liliyar ÖZEFSUN' un elinden alarak okulumuzu gururlandırmıştır.

Seni hatırlıyor, anıyor, özlüyoruz. Her zaman izindeyiz.